Airbus H155

Airbus H155 er designet for et bredt spekter av oppdrag, inkludert bedrifts-, offshore-transport, medisinsk evakuering, søk og redning, og politioperasjoner. Dette høykvalitets, fem tonn tunge helikopteret er en forbedret versjon av det anerkjente Dauphin helikopteret, som var viden kjent for å ha vært det mest teknologisk avanserte helikopteret i historien. H155 hovedrotor drar nytte av Airbus sin avanserte, velprøvde rotorteknologi, som gir den laveste vibrasjons- og lydsignaturen i sin klasse. Det særegne designet, fra den raffinerte nesen til den bakre dorsale finnen, viser tydelig at H155 er bygget på det berømte Dauphin helikopteret. Spheriflex hovedrotorhode sørger for en meget behagelig tur, selv ved høy hastighet. Sammen med gode håndteringskvaliteter og stabilitet er H155 en drøm å fly. Den høyeffektive profilen til all-kompositt 5-blade hovedrotoren gir også større løftekapasitet og hastighet enn det Dauphin helikopteret leverte. Med sin innkapslede fenestron halerotor har H155 fordelen av en meget lav lydsignatur. Løsningen medfører også langt mindre vedlikehold enn tidligere. Det innkapslede rotorkonseptet gir også ekstra kontroll, samtidig som sikkerheten økes under operasjoner på bakken og da spesielt i områder med begrenset plass.

Holdbar og rask

H155 helikopter er utstyrt med to Turbomeca Arriel 2C2 turbinmotorer, som er utstyrt med Full Authority Digital Engine Controls (FADEC) for fullt automatisert motor inoperativ (OEI) sikkerhetssystem. Takket være den betydelige kraften, har H155 en imponerende rekkevidde, så vel som den raskeste cruisinghastigheten i sin klasse. Oppdragskapasitet og holdbarhet er garantert av H155s flykonstruksjon med svært motstandsdyktige, korrosjonsbestandige komposittmaterialer og lettvektslegeringer. H155 tilbyr en cockpit utrustet med fullt glass og med store LCD-skjermer, noe som reduserer arbeidsbelastningen, forbedrer sikkerheten og letter vedlikeholdet.

Vedlikehold

Når det kommer til vedlikehold nyter H155 godt av Airbus sine mange år med utvikling og drift av Dauphin helikopteret. Airbus bygger videre på all sin kunnskap og har med H155 utviklet et helikopter som er designet for å sikre lave vedlikeholdskostnader. Spheriflex hovedrotorhode, innkapslet fenestron halerotor og kompositt rotorblad, er alle designet for lang levetid og lett vedlikehold. Helikopterets Turbomeca Arriel 2C2 turboshaft-motorer har et modulær design og alle deler er satt sammen med tanke på enkel vedlikeholdsadgang. Vedlikeholdsevne blir ytterligere forbedret ved hjelp av rotorkraftens flykonstruksjon med høy motstandsdyktige, korrosjonsbestandige komposittmaterialer og lettmetallegeringer.

Bruksområder

H155 er designet for å kunne dekke de fleste behov en kunde måtte ha. Grunndesignet gjør at helikopteret lett kan modifiserer til både privat, offentlig og militært bruk.

Privat- og forretningstransport

Elegant designet, kombinert med skjønnhet og funksjonalitet gjør sitt til at H155 har plass til to piloter og opptil 12 passasjerer i en komfortabel layout. Bedriftskonfigurasjonen har plass til ni passasjerer, mens en VIP-konfigurasjon holder opp til åtte passasjerer.

Olje- og gasstransport

Olje- og gassbransjen drar nytte av Airbus sitt design og operasjonell kompetanse som en ledende helikopterleverandør til den globale olje- og gassindustrien. H155 oppfyller de strengeste sikkerhetskravene for oppdrag offshore og med fullautomatisert digital motorstyring (FADEC), et firetakts automatisk flystyringssystem og banebrytende digitale avionikk for å redusere pilotbelastningen, oppnår man de høyeste nivåene av flysikkerhet. Takket være sin høyhastighets- kompakte luftramme, høyt plassert hovedrotor og hyllehjulrotor, er H155 egnet for selv små, travle landingssteder på land og til sjøs. Den brede kabinens lave interne lyd- og vibrasjonsnivåer og komfortable sitteplasser for så mange som 12 passasjerer og to piloter gjør det til et ideelt fly for langdistanseoppdrag og inter-rig transport.

Politi, søk og redning

H155s høye hastighet og lange levetid gjør det til et ideelt verktøy for politiets plikter, fra patrulje og luftovervåkning, til transport av spesialstyrker. Denne økte motorkraften gjør at H155 også er godt egnet for søk og redningsoppdrag. Den topp moderne glasscockpiten er også kompatibel med nattsynbriller, noe som gjør at H155 kan operere både dag og natt.